No-show tarief – Huisartsen Eygelshoven – Eygelshoven
Header afbeelding
Huisartsen Eygelshoven
Laurastraat 4a 6471JL
Eygelshoven

No-show tarief

Het komt steeds vaker voor dat patiënten zonder bericht niet op afspraken bij de huisarts of praktijkmedewerkers verschijnen.
Met ingang van 06-10-2023, hebben wij daarom op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) een no-show tarief ingevoerd.

Waarom een no-show tarief?
Steeds meer mensen willen een afspraak maken voor het spreekuur. In de tijd die bij uw huisarts voor u gereserveerd stond had uw huisarts ook iemand anders kunnen helpen. De praktijk wil de wachttijd voor een afspraak zo kort mogelijk houden. U wilt met uw medische klacht immers ook graag zo snel mogelijk geholpen worden. U kunt hieraan meewerken door uw afspraak op tijd af te zeggen.

Kunt u niet op uw afspraak komen?
Meldt dit dan uiterlijk 4 uur voor de gemaakte afspraak telefonisch bij de assistente op nummer 045-7631030 of stuur een mail naar asshuisartsenpraktijklaumen@ezorg.nl
Indien de afspraak staat tussen 8.00 en 10.00 uur altijd op de werkdag ervoor uiterlijk voor 16.00 uur bellen of mailen.

Na het melden kan de afspraak uit onze agenda worden verwijderd, wij kunnen een andere patiënt helpen en u kunt vaak direct een nieuwe afspraak bij ons maken. Er wordt dan natuurlijk géén no-show tarief berekend.

De hoogte van het no-show tarief
Het no-show tarief is een schadevergoeding voor de kosten die de praktijk maakt. De tarieven van het no-show tarief zijn 15 euro voor een enkel consult van 10 minuten en 30 euro voor een dubbel consult van 20 minuten of langer. Hier vallen ook alle consulten bij de assistentes en praktijkondersteuners onder (NB: een afspraak bij onze POH is altijd een dubbel consult).

Hoe werkt het?
U ontvangt de rekening met het te betalen bedrag per post thuis. Indien de rekening voor een volgende afspraak nog niet is betaald, dan moet u het bedrag contant aan de praktijkbalie afrekenen, voordat de afspraak door kan gaan. Indien nodig kan een incassobureau worden ingeschakeld.

Let op: uw zorgverzekeraar vergoedt de no-show factuur niet.